Hem Allmänhet Allt om uteduschen

Allt om uteduschen

370
0

Sommaren är årstiden som de flesta svenskar längtar till. Med all rätt. Då kan man tillbringa sköna dagar ute i trädgården, njuta av solen och umgås med vänner och familj.

För en perfekt sommar behöver du först och främst utemöbler och kanske en grill. Vad kan du komplettera allt detta med?

Vad sägs om en utedusch för en svalkande sommar? Allt om den idén berättar vi i det här inlägget.

Låt oss först börja med att titta på var du kan köpa en utedusch. Online affärer som utedusch.se är ett bra alternativ men du kan även handla i en fysisk butik om du föredrar det.

Huvudmodellerna du bör känna till

Det finns två modeller av uteduschar som du bör känna till om du bestämt dig för att installera en utedusch. Det erbjuds duschar drivna på gasol och sådana en soluppvärmd variant.

Uteduschen som drivs på gasol kopplas till en speciell gasolvattenberedare. Själva uppvärmningen sker snabbt. När vattnet nått önskad temperatur, bör du stänga av vattenberedaren för att spara energi.

En soluppvärmd utedusch är ett miljövänligare alternativ. Nackdelen är att du är beroende av solens styrka och kan egentligen använda duschen när solen skiner. Den modellen kan värma upp till 20 liter vatten och bör installeras på en plats med mycket sol. En utedusch bör kompletteras med ett insynsskydd.

Detta ska du tänka på

Här kommer några bra tips för dig som ska köpa en utedusch. Följande bör du tänka på:

  • Hur ser din trädgård ut och kan du installera en utedusch där? Finns det en passande plats för det ändamålet?

  • Om du gärna vill ha en soluppvärmd utedusch bör du ha en solig trädgård där vattnet kan värmas upp.

  • Tänk gärna i förväg vad uteduschen kan kosta. Vad har du råd med? Visserligen är inte investeringen speciellt stor men det är bra att planera in den. Sök gärna efter modeller som passar din budget.