Hem Allmänhet Inred med luggmattor och andra mattor i ditt hem

Inred med luggmattor och andra mattor i ditt hem

409
0

Att ha flera mattor i hemmet, på golven, det gör mycket för din inredning, samt att det gör mycket för golven med. Det gör det mjukare att gå på, de dämpar ljud, samt att de även motar viss kyla. En variant av matta, som är bra att välja, det är luggmattor. En luggmatta är mjuk, mysig och passar bra att ha i alla typer av rum. Det finns mattor med lång lugg, så väl som mattor med kort lugg. Men vad ska du då tänka på, när du ska välja matta till ditt hem?

Var vill du ha din matta?

När du ska köpa en ny matta till ditt hem så är det bra att veta före var det är tänkt att du ska ha den. Det eftersom olika mattor kan passa olika bra i olika rum. En matta för hallen bör vara tåligare samt kanske även vändbar, medan en matta för vardagsrummet, den kan vara mjuk och fluffig och till för att skapa mer komfort och värme för rummet. Ett bra tips, oavsett matta, är att satsa på en undermatta med, för att skydda både golv och matta från slitage.

Tänk på att när du ska lägga ut din nya matta på golvet, att göra det på ett golv som är rent! Du bör ha sett till att dammsuga golvet noga före, så att det inte hamnar grus eller sten under din nya matta.

Matta för vardagsrummet

Luggmattor är mattor som passar mycket bra i ett vardagsrum. Detta rum är ofta ett rum som man tillbringar en hel del tid i. Det för att njuta av fredagsmys med familjen eller för att slappa framför sin tv efter en hård arbetsdag. I detta rum är det bra att ha en matta som är både estetisk och skön att ha fötterna på.

Matta för köket

I köket är det ofta smuts och slitage som kan drabba mattan. Det eftersom att det är ett rum man ofta rör sig mycket i. Det händer att både mat och dryck kan hamna på golvet. Därför är det bra att välja en tålig matta, som även är lätt att göra rent.  Här kan det därför vara bra att satsa på en plastmatta.

Matta för sovrummet

Sovrummet är en plats som man vill ska vara ombonad och ha en mysig stämning. Det går att jämföra lite med vardagsrummet. Det gör att även här passar det bra med luggmattor. I detta rum kan det även vara värt att satsa på en mjuk och skön heltäckningsmatta. Det kan vara skönt att sätta ner fötterna på varje morgon.

Matta för badrummet

I badrummet vill man ha en varm matta som även tål att bli blöt som man kan torka fötterna på när man kliver ur badkaret eller duschen. Inredning spelar roll överallt och en matta i badrummet kan göra att rummet får en varmare känsla. Självklart är det även värt att kolla på andra detaljer till badrummet.

Matta för hallen

Hallen är även det ett rum man rör sig mycket i, så här är det bra att satsa på en tålig matta. Det är ju även ett rum som utsätts för en hel del, i form av att man drar in sand, grus, snö, vatten med mera. Så välj att ha först en bra dörrmatta, sedan en snyggare matta längre in.