Hem Allmänhet Jämför kreditkort

Jämför kreditkort

517
0

Om du funderar på att ansöka om ett kreditkort, så finns det en del saker att tänka på. Då det finns rätt många olika kreditkort, så är det första tipset, jämför kreditkort! För att underlätta din jämförelse, så är det rätt smart att besöka en sajt som redan jämfört olika kort mot varandra. Det kan göra det lite enklare för dig. Men givetvis kan du jämföra kreditkort på egen hand. Dock är det då bra att ha koll på vad det är du vill ha och vad det är du bör jämföra. Se även till att inte söka en massa olika kreditkort innan du bestämt dig. Varje ansökan du gör leder till en förfrågan hos UC och har du många sådana förfrågningar så ger det dig en sämre kreditvärdighet.

Vad ska du jämföra?

Det finns framför allt tre saker att tänka på då du ska välja ditt kreditkort. Det första är att fundera på är när och hur du vill använda det. Det är ju så att olika kreditkort passar för olika saker. Det är till exempelvis stor skillnad på att använda det hemma i Sverige eller att använda det utomlands. Samma sak att det kan skilja sig åt beroende på vad du vill handla med det. Du bör därför fundera på om du ska ha det då du shoppar, då du tankar eller då du handlar mat i livsmedelsbutiker, att tänka på detta låter dig hitta det bästa bonuskortet för dig.

Det andra som är bra att fundera på, är hur ofta du kommer att använda ditt kreditkort. En del kort har en del exklusiva förmåner kopplade till sig, men kan komma med höga årsavgifter. Dessa kort bör därmed användas rätt ofta för att det ska vara värt det. Om du bara ska ha kreditkortet ibland, så kan det vara bra att satsa på ett kreditkort utan årsavgift.

Det tredje du bör tänka över, det är om du vill kunna delbetala dina köp eller inte. Betalar du hela fakturan, i tid, så kostar det dig inte lika mycket som när/om du ska delbetala. Vill du kunna delbetala så gäller det ju att välja det kreditkort som har lägst ränta.  Det är däremot ej att rekommendera att betala saker på kredit för mycket och kanske låna till den senaste hemelektroniken när man egentligen inte har råd med det. Alla lån och krediter bör tas med ansvar.

Varför jämföra kreditkort?

Då det idag finns många olika kreditkort så väl som kortutgivare så är det bra att jämföra dem mot varandra. De kan alla komma med olika sorters förmåner, avgifter och villkor. Det är bra att välja ett kort som passar dig och ditt köpbeteende så att säga. Om du helst vill använda det på resan, så är det smart välja ett resekort, medan om du vill ha det till shopping bör välja ett kort med rabatter i butiker.

Kreditkort kommer i en mängd kategorier så som bonuskort, resekort, bensinkort, matkort och shoppingkort. Du bör därmed först bestämma vad för typ av kort det är du behöver och sedan göra din jämförelse av dessa.

För att göra det enkelt för dig själv, så kan du med fördel besöka en sida som till exempel hittakreditkortet.se som jämför kreditkort åt dig. Då kan du lättare välja det kreditkort som passar dig.