Hem Allmänhet Mer om amningsbh

Mer om amningsbh

421
0

En amningsbh ska vara både skön och funktionell. I princip alla mammor upplever en förändring i bröstens form och storlek både under och efter graviditeten.

De flesta ställer sig en och samma fråga – hur väljer jag en amning bh som passar mig? I nästa rubrik försöker vi att svara på den frågan så läs bara vidare.

Vilken modell passar dig?

Vilken modell passar dig? Några tips och grundregler som kan hjälpa dig följer här:

  • En amningsbh ska knäppas ordentligt – nederkanten av din bh kan töja sig med tiden oavsett om det är en amningsbh eller en vanlig sådan. Det bästa när du väljer en bh är att prova den med uppknäppta yttre hyskor för att se ifall passformen är bra för dig.
  • Skav är inte tillåtna – en seamless-bh passar de flesta. Den är flexibel, har inga byglar eller sömmar. Tänk på din bekvämlighet!
  • Prova axelbanden – justera dem och spänn så att de sitter bra.
  • Prova din bh med sträckta armar. Om den känns bra när du lutar dig framåt och bakåt så har du utan tvekan valt rätt modell.
  • Färgen spelar alltid roll. Välj en som får dig att känna dig vacker.

Sortimentet är stort och du kan utan tvekan hitta en modell som kommer att passa.

Bäst att köpa efter du fött

Vissa blivande mammor väljer att köpa amning bh innan de föder. Det är egentligen inte helt fel då det är svårt att handla när man fått en bebis. Tiden är knapp och man har knappast ork till att klicka hem en bh, inte minst att gå runt i affärer och prova olika modeller. Så är du en av dem, får du absolut handla allt du skulle behöva i förväg. Sanningen är att brösten kan förändras efter att du fött. I samband med den förändringen kan en tidigare inköpt bh sitta fel eller kännas fel. Så, i detta fallet är det faktiskt att föredra ett inköp efter att du fött.