Hem Hemmet När man flyttar

När man flyttar

1310
0

Är det dags att flytta igen? Eller är det kanske första gången? Oavsett vilket är det ofta så att man ser fram till det nya boendet, och längtar tills flytten är överstökad. Det kan skapa en del oro, kanske tom stress, att behöva fundera på att flytta. En hel del av den stressen kan dock elimineras, om bara du går lite systematiskt till väga.

Skriv listor

Gå igenom allt du har, och dela in det i olika kategorier. Saker du ska ha med dig, och saker du inte längre behöver. Den sisat kategorin kan sedan delas in i saker du kan sälja, saker du kan skänka bort och saker du behöver slänga. Ta ett par bra bilder på det du vill sälja och lägg in det på blocket med annonser. Fundera på om du vill ge saker till vänner eller om du ska en runda om myrorna och lämna några kartonger. Kanske kan du låta vännerna gå igenom bortskänkes först, och sedan lämna in resten.

Transport med flyttfirma

Har du tillgång till en stor bil kanske du funderar på att flytta alla lådorna själv, eller med hjälp av släkt och vänner. Det är värt att fundera på att anlita en flyttfirma till detta. Du ska ända skaffa lådor, så varför inte betala lite extra och slippa för riktigt mycket jobb? En flyttfirma kan tillhandahålla flyttlådor, hämta lådor och möbler, köra det till din nya adress och bär in alltihop. Efter att du packat ur lämnar du tillbaka lådorna. Det blir inte enklare än så.

Väljer du att följa det här tipsen har du reducerat så mycket stress som möjligt vad gäller din flytt. På det håar viset kan du använda din energi på att packa upp och inreda, och kanske planera inflyttningsfest i stället. Visst känns det roligare att fundera på festen, än på flyttningen? Lycka till.