Hem Allmänhet Olika sätt att använda ditt proteinpulver på

Olika sätt att använda ditt proteinpulver på

838
0

När man tränar är det inte ovanligt att man vill ha extra tillskott i form av proteinpulver. Främst är det du som tränar mycket och som vill bygga muskler som kan ha behov av extra protein. Att få i dig extra protein går så klart att göra med hjälp av proteinrik mat, men de flesta föredrar att använda sig av proteinpulver. Det som de flesta tänker på när man talar om proteinpulver är att man gör shakes av dem för att dricka. Men det går att göra bra mycket mer än bara shakes! Grejen är ju att idag finns det olika smaker på pulvren så det går att göra en massa goda saker med det! Det gör att du då kan få i dig det extra protein du behöver, utan att bara behöva dricka shakes eller strö det på din gröt.

Proteinpulver på omväxlande vis

Grejen med proteinpulver är att du kan göra en massa saker med det. Allt från glass till plättar till hemmagjorda proteinbars. Även om shakes är enkla att göra, så kan det ibland vara kul att variera sig. Hemmagjord proteinglass gör du enkelt genom att använda äggvitor, kesella samt proteinpulver. Ta en smak på pulvret som du gillar, som jordgubbe eller choklad. Vispa upp två eller tre äggvitor i en skål så att de är fasta, ungefär som när man gör maräng. Sedan så häller du i en liten burk med kesella samt 2 dl proteinpulver i en egen bunke och rör om. Häll detta i skålen med äggvita och blanda försiktigt om. Lägg det i en bra behållare och frys in det i cirka 2–3 timmar.

Det går även att göra andra saker med ditt proteinpulver, bra recept går att finna på nätet. Det är bara att söka efter det, så hittar du en mängd trevliga recept.