Hem Allmänhet Så hittar du ett bra padel racket

Så hittar du ett bra padel racket

316
0

Funderar du på att börja med padel, eller är det bara så att du behöver ha ett nytt padel racket? Du kan hitta padel racket för nybörjare, erfarna och experter hos Decathlon. Idag finns det ju en mängd olika sorters racket för padel. De kommer i olika former, har olika vikt samt att de även kan ha olika ytor. Vad du väljer för racket beror en del på om du är helt ny på sporten eller mer van samt att det även kan ha att göra med spelstil.

Bland saker att titta på när du ska välja ett padel racket är just vad det väger, vad det har för form, dess ytprofil, träffyta samt vad det är för balanspunkt på racketen.

Välja rätt sorts padel racket

När du ska välja racket för padel, så finns de idag i tre former. Det finns runda racket, diamantformade racket samt att det även finns droppformade racket. Dess form avgör deras egenskap.

Är du nybörjare på denna sport så passar det oftast bäst att välja en rund racket. Är det så att du gillar att spela nära nätet, samt har en lite aggressivare spelstil, då är det smart att ta den som har formen av diamant och när det gäller droppformade rackets så passar de för de flesta spelstilar.

Ett padel racket har även olika vikt och brukar ligga mellan 330 och 395 gram. Ju tyngre ditt racket är, desto mer kraft får du i slaget, men den kan även kännas svårhanterad. Så är du nybörjare, välj något lättare racket. Mer vana spelare kan välja ett tyngre.

Ytan på ett padel racket kan variera då de har olika sorters ytmaterial samt att man talar även om att det är en hård eller mjuk yta så väl som slät eller ruggad yta. En hård yta på ditt padel racket passar om du är nybörjare.