Hem Allmänhet Välj en slipmaskin som passar dina behov

Välj en slipmaskin som passar dina behov

530
0

Har du en verkstad hemma eller en hobby där det krävs att du slipar ibland? Då kan det vara värt att satsa på en bra slipmaskin. En sådan maskin slipar helt enkelt men på olika sätt, beroende på vad för modell du väljer att satsa på. En bra variant är S Maskin slipmaskin. Idag finns det olika varianter, som inte bara är för att slipa med. Det finns nämligen modeller som du dels slipar med, men som även går att använda om du ska kapa något eller om det är något som behöver poleras. Bland modeller och varianter av maskiner som slipar har du bland annat vinkelslip, planslipar, bandslip och så vidare.

Det kanske inte är så lätt att veta vad det är för typ av slipmaskin du behöver. Det du kan utgå från är vad du ska använda den till och om du vill att den ska ha många olika funktioner. Vill du ha en du kan hålla i handen eller föredrar du en större modell som ställs på bänk eller golv?

Hitta rätt slipmaskin

Om det är så att du behöver ha en maskin som både kapar och slipar, så kan det vara smart att satsa på en så kallad vinkelslip. På en sådan sitter det en skiva, som roterar. Den går använda för att kapa en mängd olika material med.

Om du måste slipa mycket och få bort mycket material, så är det smart satsa på en bandslip. Den har ett slipband som är kraftfull.

Ska du däremot slipa på ställen där det är svårt att komma åt, så kan det vara bra att välja en deltaslip. Den går att använda tillsammans med olika typer av slippapper. Det gör att du kan slipa bort metall, trä, lack, färg och så vidare. Se till att välja den slip som passar dina behov.