Hem Allmänhet Var alltid förberedd och ha konserver hemma

Var alltid förberedd och ha konserver hemma

548
0

Om det skulle bli strömavbrott under en lång tid, översvämmade vägar eller liknande är du då förberedd? Mat och vatten är något vi alla behöver för att överleva men alltför många av oss tar det för givet att affären alltid har öppet.

Det är alltid bättre att vara förberedd på det värsta än att inte ha något alls då krisen är framme. Konserver är det bästa sättet att vara förberedd på både större och mindre kriser i köket.

Vatten – det absolut viktigaste

Vi svenskar tar rent vatten för givet eftersom vi alla kan dricka det direkt ur kranen. Men om det skulle bli strömavbrott under en längre tid försvinner det privilegiet. Vad är då din lösning på problemet?

Det allra bästa är att lagra vatten hemma i dunkar. Se till att byta ut vattnet var sjätte månad och förvara dunkarna i källaren eller garderoben.

Konserver med lång hållbarhet

Se till att alltid ha ett lager med konserver hemma. Eftersom konserver har en extremt lång hållbarhet är det väldigt lätta att lagra. Dessutom finns det många olika rätter, grönsaker och kött att välja mellan.

Det blir väldigt enkelt att laga till en hel middag även i krisen. Även konserver bör lagras i mörker då du vill att de ska hålla länge.

Torkad mat håller mycket länge

Eftersom torkad mat kan hålla i upp till 30 år är det ypperligt att förvara i ditt backup lager. Glöm inte bort att även pasta är torkad mat och väldigt enkelt att laga till med konserverade tomater.

Du behöver då inte ta av det lagrade vattnet för att laga ordning maten. I övrigt finns det allt från färdiga rätter till havregryn som torkad mat.

Självklart kommer du behöva ett stormkök för att kunna tillaga all maten om det är så att krisen smäller till. Köp ett stormkök av kvalitet och se till att du har ett ordentligt lager med förbränningsmaterial tillgängligt.