Hem Allmänhet Några tips för att spara pengar under hösten

Några tips för att spara pengar under hösten

843
0

Efter sommaren är det många som har det skralt i plånboken. Barnens semestern, dyra restaurangbesök, drinkar på stranden är alla saker som kostar. Men kostar det så smakar det – och det är ofta på hösten den bitterljuva eftersmaken kommer i form av en tom plånbok. Nedan kommer några tips på hur du kan spara pengar i höst.

Har du ett helt tomt på konto är det kanske värt att ta ett privatlån för personligt bruk. Ett bra tips är ett sk. smslån. Hitta sms lån donerar 100 procent av vinsten till världsnaturfonden i en kampanj de kör för tillfället. Så behöver du ett lån – gör samtidigt naturen en god gärning.

Minska på restaurangbesöken

Det första tipset är att helt sluta äta ute. På hösten kan det vara ett utmärkt sätt att spara pengar på. Även om restaurangbesök, drinkar på barer och klubbar är något du uppskattar är det lätt att kostnaderna drar iväg.

För ofta blir det mer än bara en drink eller det billigaste alternativet på menyn. Dra ner på denna lyx, i alla fall under en period, och du kommer märka hur mycket tjockare plånboken känns.

Lägre kostnader för el och värme

Apparater i hemmet drar el vilket syns på den månatliga räkningen. Här finns stora summor att spara genom att dra ner på förbrukningen. Även om TV:n eller kaffebryggaren är avstängd drar den ändå ström. Genom att stänga av apparaten helt genom att helt koppla från strömmen sparar du också pengar. För vad är fördelen med att TV:n står på i standbyläge när du och din familj är borta på semester under en vecka? Onödigt – eller hur?

Detta kan exempelvis göras med en smart stoppkontakt som du står med en timer eller med mobiltelefonen. Inget mer jobb med att krypa bakom TV:n och dra ut kabel för hand! En smart kontakt kostar bara en hundralapp som snabbt sparas igen i och med den lägre kostnaden för elektricitet.