Hem Hemmet Ge dina gamla prylar ett nytt liv

Ge dina gamla prylar ett nytt liv

1374
0

Extra pengar genererade från gamla avlagda prylar låter som en god idé i för de flesta. Förutom det att få några friska kronor och ören till plånboken, är det även bättre för miljön att inte bara kassera allt som är av äldre dato. Det kan väl dock konstateras, att om man önskar att sälja sina gamla prylar så kräver det oftast en eller annan form för insats. Kanske är det därför många väljer den bekväma lösningen med att slänga välfungerande saker som man inte längre använder på soptippen. Det finns dock olika strategier för att sälja sina gamla prylar. Ibland kan det löna sig att tänka kreativt och finna bekväma lösningar även för återanvändning.

Det bliver allt mera vanligt med upcykling

Det är på mode att återanvända gamla prylar och många eftersträvar en retrolook i sina hem. Ofta kan gamla prylar få ett nytt liv och användas på nya sätt. Det är detta som upcykling handlar om. Kanske har man exempelvis en äldre apparat som inte längre fungerar som den skall. Men kanske kan man montera ut innanmätet för att sen använda apparatens hölje till förvaring istället. Eller varför inte till att plantera blomster i, eller på annat sätt använda till pynt. När man tänker i nya banor kan äldre prylar och tingestar bli guld värda. I tillfälle av att man inte känner sig kreativ och om det goda idéerna till upcykling utebliver, kan man söka efter inspiration på internet. Upcykling är en trend som har kommit för att stanna och det finns en större mängd tips, idéer och inspiration att finna på olika webforum, bloggar och liknande.

Håll passiv loppis i hemma

En strategi om man nu ändå hellre önskar att sälja sina gamla prylar är att använda sig av passivt sälj. För alla oss som inte riktigt har mod på att sitta med internetannonser eller för den skull att själv deltaga i loppmarknader. Då kan man ofta faktiskt finna köpare med en mera passiv metod. Visserligen tar det som regel längre tid, men om man inte har bråttom och om man har möjlighet till det, kan man skylta med att man har specifika prylar som man önskar att sälja till ett givet pris. Det kan vara via en skylt i ett fönster som vänder ut mot gatan.  Eller så sätter man upp en skylt tillsammans med varan på tomten förutsatt att prylen lämpar sig till det. Till sist är det som en som passerar, ser skylten och köper prylen. Om man bor i en bostad där man har möjlighet att för skylta ut mot en trafikerad väg, gångstig eller cykelväg, då fungerar denna metod många gånger bättre än man först tror.