Hem Allmänhet Handla livsmedel online

Handla livsmedel online

833
0

Samhället har alltid förändrats. Ibland går det väldigt sakta och samhället känns då väldigt stabilt men ibland går det så fort att det känns som att samhället befinner sig i en total kris. Förändring är egentligen också ett annat ord för kris.

När ett samhälle befinner sig i kris så kommer med detta förändringar som ingen hade kunnat förutse, eftersom ingen kunde förutse vare sig det som skapade krisen eller hur krisen skulle utveckla sig.

I den kris som vi går igenom på våren 2020 så är det distansering som är nyckelordet. Det är en pandemi som sprider sig och en del av lösningen för att bromsa smittspridningen är att distansera sig från omgivningen. Detta har skadat mycket stora delar av samhällsekonomin, men inte alla. Som di.se skrev för några månader sedan så växer e-handeln så det knakar. Den rådande krisen har ökat denna tillväxttakt än mer.

Livsmedelshandel online växer

En av de branscher som vuxit snabbats i spåren av coronakrisen 2020 är livsmedelshandel online. Många äldre stannar inne för att undvika smittan och det gör att många av dem är redo att göra den förändring i beteende som det innebär att börja köpa livsmedel online. Tidigare har livsmedelshandel online uppfattats som både krångligt och dyrt eftersom man ofta fått betala extra för frakten men i tider som är extraordinära kan det kännas som en liten uppoffring att betala någon hundring extra för att få mat hem till dörren.

Det är en faktor som inte ska glömmas bor i detta sammanhang och det är att om en kris på pågår under en längre tid så stiger möjligheterna att man behåller det beteende man tvingats till under krisen finns kvar även efter det att krisen är över.

Med hänsyn till det finns det goda skäl att fråga sig om detaljhandeln har någon framtid efter att coronakrisen är över?